- 19 Temmuz 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ayşe Kadaifçi
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme237
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak elde ettiğim hamuru unladığım tezgahta merdane ile açtım ve şeritler halinde kestim. Hamuru açarken tapyoka ya da mısır nişastası kullanırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz. Kaynayan suda makarnaları su üstene çıkıncaya kadar haşladım. Yayvan bir süzgeçte yan yana gelecek şekilde(üst üste değil❗️) süzdüm.
Tüm malzemeyi blendtec robotumda homojen bir kıvam alıncaya kadar çırptım. Haşlanan makarnayı sosla ve haşlanan makarnanın suyundan da biraz ekleyerek karıştırdım. En üstüne hafif kavrulmuş ayçekirdeği, kabak çekirdeği ve besin mayası ilave ederek servis ettim.
Yorum Yap