Pirinçten Kakaolu Unsuz Kek

  • Görüntüleme
    112

 

Maya Kitchen’ın özel şefi Özlem Arıkan, sizler için un kullanmadan enfes bir kek tarifi hazırladı. Hawos Taş Değirmen ile pirinçten hazırlanabilen kakaolu kek tarifini çok seveceksiniz!

Hazırlanışı: Fırını 180C ye ısıtıyoruz. Hawos Taş Değirmen’de pirinç ununu ince ayarda çekiyoruz ve eliyoruz. Kakao, un ve kabartma tozunu karıştırıyoruz. Yumurta ve şekeri krema haline gelene dek karıştırıyoruz. Yoğurt ve ayçiçek yağını ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. Unlu karışımı ekliyoruz ve çırpıyoruz. Yağlayıp pişirme kağıdı kapladığımız kalıpta 45 dk pişiriyoruz kürdan testi uyguluyoruz. Ilıdığında kalıptan çıkarıp servis edebiliriz.

Opsiyonel: Keki çıkardıktan 5 dk sonra soğuk sütle ıslatıyoruz, soğumasını bekleyip hava almayacak şekilde kapatıp gece boyu buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün kalıptan çıkarıp servis tabağına alarak servise hazır hale getiriyoruz!

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Unsuz Kek

Üzeri İçin

Opsiyonel

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X