- 30 Aralık 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ebru Dündar
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme608
Yapılışı
Granola hazırlanışı:
Bademler, erikler ve portakal küçük küçük doğranır. Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Dehidratör tepsisi üzerindeki yapışmaz kağıda gevşek şekilde yayılır.
45 derecede yaklaşık 24 saat ya da kuruyana kadar kurutulur. Ara ara tepsi içeriği karıştırılır. Tek başına yenebileceği gibi badem içeceği gibi bitkisel içeceklerin içinde ya da taze sıkılmış meyve suları içinde güzel bir kahvaltı veya ara öğün alternatifi olur.
Badem İçeceği hazırlanışı:
Aktive bademin kabukları yarım saat sıcak suda bekletilip ayıklanır. Bademler ve su blenderde iyice çekilir ve bir tülbent ve süzgeç yardımıyla içecek çıkartılır. Kalan yaş posası pastalarda kullanılabilir ya da kurutulup blenderde çekilerek un haline getirilebilir.
Yorum Yap