Rafine Şekersiz Muz ve Karadutlu Dondurma

  • Görüntüleme
    241

Yapılışı

Olgun muzun kabuklarını soyalım. 2 ya da 3 parçaya böldükten sonra donduracağımız kaba koyalım. Dondurucuda iyice donana kadar bekletelim.
Siyah dutların sap kısımlarını keselim ve donduracağımız kaba koyalım. Dondurucuda iyice donana kadar donduralım.
Dondurucundan çıkardıktan sonra 5 dk kadar oda ısında bekletelim. Yonanas dondurma makinasının öğütme haznesine donmuş meyveleri biraz muz biraz dut şeklide ilave ederek meyeleri çekelim. Haznenin alt kısmından pürüzsüz kıvamda olan doğal meyve dondurmamız görünecektir.
Servis edeceğiniz kaselere dondurma kaşığı ile porsiyonlayalım. Dilerseniz üzerini çikolata sosu ile süsleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X