Raw Vegan Ganaj Tart

  • Görüntüleme
    51

Yapılışı

Badem Unu hazırlamak için; Çiğ bademler en az 12 saat oda sıcaklığındaki içme suyunda bekletilerek aktive edilir, sonra süzülür, yıkanır ve dehidratörde 45 derecede yaklaşık 48 saat iyice kurutulur. Kurutulmuş bademler blenderda un haline getirilir.

Hurma Püresi hazırlamak için; Yıkanmış kuru hurmalar, üzerlerini geçecek miktarda ve  oda sıcaklığındaki içme suyunda, iyice yumuşayana kadar bekletilir. Daha sonra kabukları ve çekirdekleri ayıklanarak blenderde püre olana kadar çekilir.

Hindistan Cevizi sütü hazırlamak için; 50 gr ayıklanmış parçalanmış hindistan cevizi dilimi, üzerlerini kapatacak kadar içme suyunda 2 saat bekletilir. Sonra suyu ile birlikte blenderde çekilir. Bir tülbent ve süzgeç yardımıyla sıkılarak sütü çıkartılır. Kalan posası yaş olarak pastalarda ya da kurutulup çekilerek un olarak kullanılabilir.

Tartın hazırlanışı:

Taban malzemelerin hepsi hamur kıvamında yoğurulur ve birer porsiyonluk 3 kalıba bölünerek,  içi boş kalacak şekilde sıkıca bastırılıp buzluğa konur.

Ganaj krema malzemeleri blenderdan geçirilir. Buzluktaki bademli tabanın içine dökülüp kıvam alması için tekrar buzluğa bırakılır. Ganaj tam donmadan evvel üzeri meyve ve kuruyemişlerle süslenir. Yaklaşık 4 saat sonra tamamen donmuş olacaktır. Yemeden 15-20 dk. evvel buzdolabına alınması çözülmesi için yeterli olur.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X