- 19 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Canan Gençöz
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme149
Malzemeler
🔅1 adet kabak
🔅1 adet havuç
🔅1 adet tatlı patates
Bolonez iç ;
🔅1 adet soğan
🔅3 diş sarımsak
🔅2 yk zeytinyağı
🔅1 adet domates ( yazdan konserve varsa kullanalım yoksa 1 kaşık salça koyalım )
🔅1 çay kaşığı zerdeçal
🔅1 çay kaşığı karabiber
🔅1 çay kaşığı pul biber
🔅250 gr kuzu kıyma
🔅Tuz
🔅1 kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı ;
Önce sebzelerimize spiral doğrayıcı ile şekil veriyoruz , sonra sebzeleri fazla karıştırmadan yavaş yavaş az zeytinyağında kavuruyoruz. Biraz renkleri dönünce servis tabağına alabiliriz.
Başka bir tavada , soğan, sarımsak , baharatlar ve domatesi zeytinyağı ile kavurup , üzerine en son kıymayı döküyor ve iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Piştikten sonra servis tabağında bekleyen sebzelerimizin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da kıymalı sosu gezdiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yorum Yap