- 22 Kasım 2018
- 1 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme624
Bu miktarda şeftaliyi 2 tepsiye yaymak gerekecek, dolayısıyla bir tepsiyi isterseniz tarçın veya sevdiğiniz bir baharat ile aromalandırabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp 4’e bölün ve şoklamak için uygun büyüklükte bir tencerede su kaynatın.
Kaynayan suya şeftalilerinizi atın ve 7 dakika (alarm ya da zamanlayıcı kurmanızı öneririz) boyunca pişirin. Bu işlem başladığında hemen çok bol buzlu suyla dolu ve şeftalilerin de sığacağı bir kase hazırlayın.
7 dakikanın sonunda küçük bir süzgeç yardımı ile şeftalileri soğuk suya alın ve soğur soğumaz şeftalileri kurulayın. Dilerseniz bu aşamada kabuklarını çıkartabilirsiniz.
Kağıt havlu üzerine alıp kuruladığınız şeftalileri tatlandırmak için şimdi tartın.
1,5 kg şeftali haşlanıp kabuğu da soyulunca 1,1 kg’a denk geliyor. Şeftalileri blenderınıza aktarıp içine 110 gr bal -vegan alternatif için aynı oranda agave- ekleyin ve çalıştırın. Pürüzsüz bir kıvam için tatlandırdığınız şeftali püresini süzün.
Tarçın ekleyecekseniz yarısını ayırıp kalan kısmı tarçın ile birlikte blender’da karıştırın..
Şeftali püresi karışımlarını, Sedona Combo’nun yapışmaz kağıtlarının (triflex sheet) serili olduğu tepsilere kenarlarından 1’er cm pay bırakarak 1/2cm kalınlığında, offset spatula yardımıyla yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat sonra 55 derecede 16 saat.
Yorum Yap