- 13 Haziran 2025
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay

- Görüntüleme11
🌿Yumurtasız Pavlova: Aquafaba ile Hafif ve Bitkisel Tatlı
Vegan pavlova tarifi, hem yumurtasız hem de süt ürünü içermeyen hafif ve gösterişli bir tatlı arayanlar için harika bir seçenek. Bu tarifte yumurtanın yerini nohutun haşlandığı su olan aquafaba alıyor. Üzerine hazırladığımız hindistan cevizi kreması ise bu tatlıya tropik bir hava katıyor. Tatlı sever veganlar için hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir alternatif olan bu bitkisel pavlova tarifine gelin birlikte bakalım.
🫘 Aquafaba Nedir?
Aquafaba, nohutun pişerken saldığı nişasta açısından zengin sıvıdır. Yumurta beyazı yerine kullanılır.
Konserve nohut kullanıyorsanız:
- Nohutları süzün, sadece suyunu alın.
- Bu suyu tencerede yarıya inene kadar kısık ateşte çektirin.
- Oda sıcaklığına gelince kullanıma hazır.
Kuru nohut kullanıyorsanız:
- Nohutları bir gece önceden suda bekletin.
- Ertesi gün haşlayın ve aynı suda bir gece daha bekletin.
- Bu suyu süzüp yarıya inene kadar kaynatın, oda sıcaklığında kullanın.
👩🍳 Yapılışı
Aquafabayı ve krem tartarı yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Ben Wilfa Smooth Mix El Mikseri Kullandım.
Karıştırmayı sürdürerek şekeri yavaş yavaş ekleyin.
Ters çevrildiğinde dökülmeyen kıvama geldiğinde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 110-120°C fırında 2 saat pişirin. Fırın kapağını hiç açmayın.
Sürenin sonunda fırını kapatın ve 1 saat kapağı kapalı şekilde içinde bekletin.
🥥 Hindistan Cevizi Kreması (Coconut Whip)
- Konserve hindistan cevizi sütünü 1 gece buzdolabında bekletin.
- Açtığınızda krema ve su ayrışmış olacak. Sadece üstteki katı kremayı alın.
- Buzlukta 15 dakika soğuttuğunuz bir kapta 1-2 yemek kaşığı pudra şekeriyle çırpın.
- Kıvam alınca 30 dakika daha buzdolabında bekletin. Pavlovanızın üzerinde servis edin.
🍓 Servis Önerisi
Pavlovanızı mevsim meyveleri, taze nane yaprakları, yenilebilir çiçekler ya da eritilmiş bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Artan pavlovaları hava almayan bir kapta 1 hafta boyunca çıtırlığını koruyarak saklayabilirsiniz.
🌱 Yumurtasız, hafif ve nefis pavlovalar için aquafaba ile tanışın.
Yorum Yap