- 28 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme1.185
Hazırlanışı :
Çiya tohumuna 210 gr su ekleyin, jöleleşmesi için 1 saat bekletin. Keten tohumunu blender’ınızın baharat öğütme haznesine koyun ve 210 gr su ilave edip jel kıvamına gelene dek çalıştırın.
Kapya biberin çekirdeklerini çıkartın ve 5-6 eşit parçaya bölün. Domateslerin kabuğunu soyun ve 4 eşit parçaya ayırıp çekirdeklerini çıkartın. Havucun kabuğunu soyup 1 cm büyüklüğünde doğrayın. Sarımsağın kabuğunu soyun. Kereviz sapının yapraklarını ayırın ve sapları 1cm büyüklüğünde doğrayın. Kabak ve ay çekirdeğinin suyunu süzün.
Soğan, domates, kapya biber, kereviz sapı, havuç, yemişler, tohumlar ve baharatlar sırasıyla bütün malzemeyi blender’a koyun. Püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı 2 adet Sedona Kurutucu tepsisine, kendi özel yapışmaz kağıdının (triflex sheet) üzerine, offset spatula yardımıyla 4 mm kalınlığında tepsilerin kenarlarından birer santim pay bırakarak dikdörtgen şeklinde yayın.
Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 2 saat sonra 55 derecede 14 saat.
*Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde krakerinizi bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın. Kurutma aşamasının son 6 saati kaldığında krakerlerin tersini çevirin.
Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Domates kurutulması en zor malzemelerden biridir. Bu yüzden domateslere çok özenli davranmalıyız. Çekirdeklerini çıkarttığınız domatesleri blender’a koymadan önce mutlaka fazla suyunu kağıt havluyla silin. 65 derecede 2 saat arkasından 48 derecede 20 saat krakerinizi kurutun. Kurutma işleminin yarısına geldikten sonra krakerlerin tersini çevirin.
Yorum Yap