- 28 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme1.513
Hazırlanışı :
Keten tohumunu üzerine 60 gr su ilave ederek Blender’ınızın baharat Çiğ öğütme haznesinde jöle kıvamına gelene kadar çekin. Enginarı dörde bölün. Kabağın çekirdekli kısımlarını çıkartın. Sarımsağın kabuğunu soyun. Bademlerin suyunu süzüp, kabuğunu soyun.
Bütün malzemeyi blenderın büyük boy haznesine alıp homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra iki tepsiye Sedona Kurutucu’nun özel yapışmaz kağıdının üstüne (triflex sheet) kenarlardan birer santim pay bırakarak 3 mm kalınlığında yayın. 58 derecede 5 saat kuruttuktan sonra bıçağın ters tarafıyla ya da bir makasla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın, 6 saat sonra krakerlerin tersini çevirip 4 saat daha kurutun.
Kurutma süresi ve derecesi: 58 derecede 14 saat.
Raw food kriterlerine göre kurutmak için:
Karışımı 3 mm’den daha kalın sürmemeye özen gösterin.
65 derecede 2 saat kuruttuktan sonra 48 derecede 12 saat boyunca kurutun. Sekiz saatlik kurutma işleminden sonra bıçağın ters tarafıyla 4 cm x 4 cm büyüklüğünde karelere ayırın, kalan son iki saatte krakerlerin tersini çevirip alt yüzleri yukarı gelecek şekilde kurutun.
Yorum Yap