Yulaf Sütlü Beşamel Sos ve Tatlı Kabak Spaghetti

  • Görüntüleme
    48

Ceyda Artun (ceyda.artun) , Defya mutfağında sizler için sağlıklı Yulaf Sütlü Beşamel Sos ve Tatlı Kabak Spaghetti tarifi hazırladı. Bu lezzetli çok seveceksiniz.

Yulaf Sütü:

1 kap yulaf ve 4 kap suyu blenderınıza koyun ve 50 saniye kadar çevirin. Yemiş sütü çantası kullanarak sütünüzün posasını iyice süzün ve sütünüz hazır. Buzdolabında 3-4 gün kadar saklayabilirsiniz.

Beşamel Sos:

Hawos taş değirmeniniz ile pirinçlerini öğütüp un haline getirin. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ile birlikte bir sos tenceresine alın, içerisine minik küpler halinde doğradığınız arpacık soğanlarını ve tuz ekleyin. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca sarımsak ekleyin. Bir kaç dakika sarımsakları da pişirdikten sonra pirinç unu ekleyin ve 3-4 dakika karıştırarak kavurun (rengi koyulaşmasın). Başka bir sos tenceresinde yulaf sütünüzü biraz ısıtın ve sıcak halde hazır bekleyin. Kavurduğunuz unlu karışımın üzerine sıcak sütünüzü yavaş yavaş çırparak ekleyin. Tüm sütü ekledikten sonra besin mayası dışındaki baharatları da ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvamı aldığında besin mayasını ve limon suyunu ekleyerek iyice yedirin. İçerisinden taze kekik ve defne yaprağını çıkarın.

Toz Parmesan:

Tüm malzemeleri blenderınza alın ve toz haline gelene kadar çevirin.

Tatlı Kabak Spaghetti:

Tatlı kabağınızın ince uzun kısmını kesin ve soyun. Spiral yapıcıyı kullanarak spaghetti şeklinde kesin.

Bir Araya Getirme:

Spaghettinizi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz koyduğunuz bir tavada bir maşa ile çevirerek bir kaç dakika pişirin. Beşamel sosu üzerine ekleyin ve bir kaç dakika da birlikte pişirin. Ateşten alın ve üzerine toz parmesan serperek servis edin. Avocado dilimleri ve glaze kanlıca mantarı ile de lezzete lezzet katın.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X