Kestane Mantarı Tozu

  • Görüntüleme
    502

Mantar, süngersi yapısından dolayı çok su çektiği için mantarları yıkamayıp limonlu suya batırıp nemlendirdiğimiz bir kağıt havlu ile silerek temizliyoruz. Temizlediğimiz kestane mantarlarını kağıt havluyla kurutup 1/2 cm kalınlığında dilimliyoruz. Dilimlediğimiz mantarları Sedona Kurutucu’nun tepsisine askeri nizam dizin, 48 derecede 16-18 saat kadar, ortadan ikiye böldüğünüzde nemli olmayacak kadar kurutun. Kuruttuğunuz mantarları oda sıcaklığına geldikten sonra blenderınızın uygun bir boy haznesine koyup toz haline gelene kadar çekin.

 

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X