- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
![](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2021/06/Kestane_Mantari_Tozu.jpg)
-
Görüntüleme463
Mantar, süngersi yapısından dolayı çok su çektiği için mantarları yıkamayıp limonlu suya batırıp nemlendirdiğimiz bir kağıt havlu ile silerek temizliyoruz. Temizlediğimiz kestane mantarlarını kağıt havluyla kurutup 1/2 cm kalınlığında dilimliyoruz. Dilimlediğimiz mantarları Sedona Kurutucu’nun tepsisine askeri nizam dizin, 48 derecede 16-18 saat kadar, ortadan ikiye böldüğünüzde nemli olmayacak kadar kurutun. Kuruttuğunuz mantarları oda sıcaklığına geldikten sonra blenderınızın uygun bir boy haznesine koyup toz haline gelene kadar çekin.
Bunlar da hoşunuza gidebilir
![Buğday Çimi Suyu](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-2-260x286.jpg)
![Ekşi Mayalı Ekmek](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-260x286.jpg)
![Besleyici Kış Çorbası](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/WhatsApp-Gorsel-2024-01-15-saat-11.04.18_da93e7da-260x286.jpg)
Yorum Yap