- 8 Ağustos 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Buse Aktaş
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme738
Şef diyetisyen Buse Aktaş (@birsefbirdiyetisyen) ile Defya mutfağında sizlere sağlıklı tarifler hazırladık. Buse Aktaş’ın hazırladığı yağsız patates cipsi tarifi sizlerle. Bu sağlıklı tarifi çok seveceksiniz.
- Patatesleri soyun, 2-3 cm’ lik küpler haline getirip, soğuk sudan başlayarak haşlayın.
- Su kaynadığında, bolca tuz ilave edin.
- Bıçağı batırdığınızda bıçak rahatlıkla çıkana kadar haşlayın.
- Piştikten ve biraz soğuduktan sonra Blendtec Blender’in içine koyun, sirkeyi ve damak tadınıza göre tuzu ilave edip düşük ayarda iyice püre haline getirin.
- Püreyi kurutma tepsi örtüsüne spatula yardımıyla ince bir tabaka halinde yayın.
- Püreyi sürdüğünüz tabakanın kalınlığına göre süre değişecektir. 60 derecede 12-15 saat boyunca kurutun.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap