Yağsız Patates Cipsi

  • Görüntüleme
    35

Şef diyetisyen Buse Aktaş (@birsefbirdiyetisyen) ile Defya mutfağında sizlere sağlıklı tarifler hazırladık. Buse Aktaş’ın hazırladığı yağsız patates cipsi tarifi sizlerle. Bu sağlıklı tarifi çok seveceksiniz.

  1. Patatesleri soyun, 2-3 cm’ lik küpler haline getirip, soğuk sudan başlayarak haşlayın.
  2. Su kaynadığında, bolca tuz ilave edin.
  3. Bıçağı batırdığınızda bıçak rahatlıkla çıkana kadar haşlayın.
  4. Piştikten ve biraz soğuduktan sonra Blendtec Blender’in içine koyun, sirkeyi ve damak tadınıza göre tuzu ilave edip düşük ayarda iyice püre haline getirin.
  5. Püreyi kurutma tepsi örtüsüne spatula yardımıyla ince bir tabaka halinde yayın.
  6. Püreyi sürdüğünüz tabakanın kalınlığına göre süre değişecektir. 60 derecede 12-15 saat boyunca kurutun.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X