- 15 Kasım 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme570
Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere tatlı krizlerinde suçluluk hissetmeden yiyebileceğiniz çilekli şekersiz şekerleme hazırladık. Ceyda Artun’un Tribest Sedona Supreme Meyve Ve Sebze Kurutucu, Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı , Blendtec 650, Blendtec Wildside Hazne, Blendtec Twister Hazne ile hazırladığı bu lezziz tarife bayılacaksınız!
Yapılışı: Çileklerimizi yıkıyoruz, saplarını ayıklayıp ince ince doğrayarak Sedona kurutucu kağıtlarının üzerine diziyoruz. 55 °C’de 8 saat kurutuyoruz. Kuruyan çilekleri Blendtec Wildside Hazne kullanarak toz haline getiriyor ve elekten geçiriyoruz. Daha sonra rengini verecek pancar suyunu yapmak için Slowstar kullanarak pancarlarınızın sularını sıkıyoruz. En son çilek tozumuzu koyacak şekilde tüm malzemeleri Blendtec Twister Hazne’ye alıp parlak ve pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Ardından oluşan kremayı, krema sıkma çantasına koyuyor ve Sedona Kurutucu kağıtlarına ince uzun şeritler halinde sıkıyoruz. Yine 55 °C’de 12 saat kurutuyoruz. Sürenin sonunda Sedona Kurutucu’dan çıkardığımız şeritleri birbirine yapıştırarak şekil veriyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap