Mercimek Persillade

  • Görüntüleme
    268

Mercimeklerinizi yıkayın ve bir gece suda bekletin. (Ben bu süreçlerde bana yardımcı olması için süzgeç kapaklı filizlendirme kavanozunu kullanıyorum. Filiz meselesi ilginizi çekerse @defyaailesi ve sitesinde filizlendirme kategorisini ziyaret etmenizi kesinlikle öneririm).
Ertesi gün suda bekleyen mercimeklerinizi yıkayın ve suyu süzülecek şekilde kavanozunuzu eğimli yerleştirin veya yıkadığınız süzgeç üzerinde bırakın. Günde 2 kere yıkayıp tekrar süzün. 2. Günün sonunda filizlendiğini göreceksiniz. Ben genellikle 2 veya 3 gün bekletiyorum. Filizlenme sonrasında bir buzdolabı torbasına alıp dolapta 1 hafta saklayabilirsiniz. Yemeden önce herhangi bir bakteri oluşumuna karşı buharda 3-4 dakika pişirmenizi öneririm. bu aşamadan sonra tüm salatalarınıza, çorbalarınıza eşlik edebilir.
… ama videodaki gibi bir persillade (fransız maydanoz pesto) ile bence (ve çevremdekilerce) en uç noktasına ulaşıyor. Bunun için 1 demet maydanoz isterseniz dereotu ve naneyi bol zeytinyağı, tuz, elma sirkesi, limon, sarımsak ve karabiber ile blenderdan geçirmeniz yeterli.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X