Balkabaklı ve Tatlı Patatesli İtalyan Omleti

  • Görüntüleme
    335

 

Yapılışı;
Nohut ununu ve diğer malzemeleri bir kasede pürüzsüz olana kadar karıştırın. Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Tercihen döküm bir tavaya zeytinyağı alıp ısıtın. Soğanları ekleyip soteleyin. Sarımsak ve taze kekiği ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Taze soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Balkabaklarını ve tatlı patatesleri ekleyin, 3-4 dakika soteleyin. 3 yemek kaşığı su ilave edin ve tavanın ağzını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar, 5dk pişirin. En son maydanozları ekleyip karıştırın. Omlet karışımını sebzelerin üzerine dökün ve eşit şekilde yayın. Üzerine ekstra sebze ya da peynir ilavesi yapabilirsiniz.
180’de 35-40dk, üzeri kızarıp çatlayana kadar pişirin. 15dk dinlendirin ve dilimleyin. Ben tuz, zeytinyağı ile masaj yaptığım kale ve soğan turşusu ile servis ettim🌱

Malzemeler

Omlet Karışımı

Sebze Sote

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X