Ayçekirdeği Ezmesi

  • Görüntüleme
    266

Fıstık ezmesinden sıkıldıysanız bir de ayçekirdeği ezmesi deneyin. 🌻🌻🌻
Smoothielerde, granola ile, tatlıların içinde…
1 kap ay çekirdeğini ister fırında ister tavada renkleri dönene kadar kavurun. Blenderınıza alın ve arada karıştırarak veya personal blender kullanıyorsanız çalkalayarak karıştırın. Ezme kıvamına gelince içine sevdiğiniz baharatları ve tatlandırıcıları ekleyebilirsiniz. Ben çok az agave, tuz ve hindistan cevizi yağı kullandım. Daha akışkan bir kıvam için sonradan bir yemek kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Yani aslında ezme kıvamından sonra ay çekirdeği ezmeniz ile aranızda sadece hayal gücünüz kalıyor. Personal blender az miktarda yapmanız için büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca @defyaailesi @tribestlife bu modelinin en sevdiğim özelliği ezmeyi yaptığınız haznenin aynı zamanda kavanoza dönüşüyor olması. Böylece kaplar arası transferle de uğraşmaya gerek kalmıyor. 😎

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X