GLUTENSİZ Vegan Kıtır Kurabiyeler

  • Görüntüleme
    303

Hazırlık:
1- Yazın şeftalilerin en tatlı olduğu zamanda #defyaailesi #sedonakurutucu da kuruttuğum 50 gram şeftaliyi akşamdan ısladım.
2- İlk aşamada, ceviz dışındaki sıvı malzemeleri #blendtec blendırda pürüzsüz kıvama getirdim.
3- Ardından 5-6 yemek kaşığı çiğ karabuğday ununu ekleyip tekrar blend ettim.
4- Hamuru 6-7 kaşık un koyduğum matın üstüne aldım kırık cevizleri ilave edip hamuru toparladım (hamuru toparlarken aldığı kadar daha un ekledim)
5- Hamuru açtıktan sonra bisküvi kalıpları kullanarak şekil verdim.
6- İlk kurabiyeleri sade olarak pişirdim.
2.kurabiyeleri ise 1 yemek kaşığı dut özünü hafif sulandırıp üzerlerine sürdüm ve susam sepeledim.
7- Sade olan kurabiyeleri 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, dut özü sürdüğüm kurabiyeleri 180 derece fırında 20-25 dakika pişirdim.

Not:Kurabiyelerinizin daha yumuşak olmasını isterseniz hamuru kalın açabilirsiniz.
Dut özü yerine beslenmenize uygun herhangi bir tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
Tatlılık oranı tamamen size kalmış isterseniz daha tatlı yada az tatlı yapabilirsiniz.

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X