Uzun Süre Tok Tutan Ketojenik Humus ve Kabak
Beslenme Koçu Çılga Turan ile Defya mutfağında sizlere ketojenik humus ve kabak cipsi tarifi hazırladık. Çılga Turan’ın, Sedona Supreme Kurutucu, Dynapro Vakumlu Blender ve Lurch
Cheddarımsı
Sağlık koçu @elifezgiuzmansel’den laktozsuz, vegan ve akışkan harika bir cheddar peyniri alternatifi. Hazırlanışı Havuç ve kaju, 1 litre suda yumuşayana kadar pişirilir. Suyun bitmemesi
Renkli Üç Dondurma
Sağlık koçu @elifezgiuzmansel’den farklı aroma ve renklerde, şeker içermeyen üç dondurma tarifi. Çok seveceksiniz. Hazırlanışı Malzemeler önce düşük hızda parçalarına ayrılıp, sonra hız artırılarak
Tohum Tako
Sağlık koçu @elifezgiuzmansel’den evinizde hazırlayabileceğiniz sağlıklı tako tarifi. Çok seveceksiniz. Hazırlanışı Dynapro blenderde tüm malzemeler tok bir hamur elde edene kadar karıştırılır. İki pişirme
Antep Fıstıklı Maş Fasulye Humusu
Sağlık koçu @elifezgiuzmansel’den sağlıklı antep fıstıklı maş fasulye humusu tarifini çok seveceksiniz. Hazırlanışı Tüm malzemeleri Dynapro Blenderden pürüzsüz olana kadar geçiriyoruz. (Ortalama 1,5 dk)
Rawnola Smoothie Bowl
Yapılışı Çiğ karabuğdayları 3-4 gün filizlendirme makinesinde filizlendirin. Hurmaları 8-12 saat boyunca suda bekletin. Ardından çekirdeklerini çıkarıp temiz suyla blenderda ezme haline getirin. Jel kıvamına
Raw Glutensiz Ekmek
Yapılışı Öğütülmüş keten tohumuna su ekleyip 20 dakika kadar bekletin. Ardından tüm malzemeyi karıştırıp, en son suda beklettiğiniz ve jel kıvamına gelen keten tohumunu
Pizza Kraker
Yapılışı Keten tohumu ve çiyayı jelleştirin. Soğan, biber ve baharatları blenderda çekin, çekirdekleri ve jelleşmiş tohumları ekleyip tekrar çekin. Dehidratör için teflon kağıda serin. Sedona
Fesleğenli Vegan Krem Peynir
Yapılışı Kajuları bir gece önceden suda bekletiyoruz, böylelikle peynirimiz pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Kaju ve diğer malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bu
Közbiberli Vegan Krem Peynir
Yapılışı Kajuları bir gece önceden suda bekletiyoruz, böylelikle peynirimiz pürüzsüz bir kıvamda olacaktır. Kaju ve diğer malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Bu