Dondurmalı Izgara Şeftali
🔪Hazırlanışı -Orta sertlikte bir şeftaliyi ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. -Şerbet kıvamındaki sosu bir kapta hazırlayıp, şeftalinin her yerine sürün ve 15dk içinde bekletin. Tabağa
Domates Konserve
1)Konserve yapımı için kuru madde oranı yüksek olan yumru uzun domatesleri tercih edin. Güzelce yıkayın. 2)Konserve yapacağınız cam kavanozları ve kapakları kaynamış su ile
Rafine Şekersiz Muz ve Karadutlu Dondurma
Yapılışı Olgun muzun kabuklarını soyalım. 2 ya da 3 parçaya böldükten sonra donduracağımız kaba koyalım. Dondurucuda iyice donana kadar bekletelim. Siyah dutların sap kısımlarını
Kavun Sorbe
Yapılışı Öncelikle kavunu yıkayalım. Kavunun çekirdekli kısmını çıkaralım. Kavunu içini çıkaralım. Muzun kabuklarını soyup dilimleyelim. Dondurucuya kaldıralım. Donuktan sonra dolaptan çıkarıp 5-8 dk
Kakaolu Yaban Mersinli Dondurma
Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tercihen esnek silikon kalıplarda bir gece dondurun. Ertesi gün minik buz parmaklarınız olacak, ama o doku bana istediğim
Rafine Şekersiz Muz ve Karadutlu Dondurma
Rafine Şekersiz Muz ve Karadutlu Dondurma Yapılışı Olgun muzun kabuklarını soyalım. 2 ya da 3 parçaya böldükten sonra donduracağımız kaba koyalım. Dondurucuda iyice
Muzlu Naneli Çikolatalı Sorbe
Yapılışı: 2 adet muzu Yonanas’ın meyve besleme borusuna atınız. 15g naneli çikolatayı da ekleyiniz. Kalan malzemeleri dönüşümlü olarak ekleyiniz.
Karışık Orman Meyveli Sorbe
Yapılışı: 2 adet muzu Yonanas’ın meyve besleme borusuna atalım. 1/3 kâse donmuş karışık kırmızı orman meyvesini ekleyelim. Kalan malzemeleri dönüşümlü olarak ekleyelim.
Şeftalili Sorbe
Yapılışı: Muzu ikiye ayıralım ve şeftaliyi dilimleyip buzlukta tamamen donduralım. Daha sonra malzemeleri Yonanas’a aktaralım.