Alfalfa Wrap

  • Görüntüleme
    508

Hazırlanışı :

Alfalfaların köklerini makasla kesip, yıkadıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp kurutun. Kapya biberin çekirdeklerini çıkartın ve
6-7 parça olacak şekilde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup
6-7 parça olacak şekilde doğrayın. Sarımsağın kabuğunu soyun. Blender’ın orta boy haznesine, soğan, kapya, soya sosu, sarımsak, zeytinyağı ve susam yağını ekleyip tüm malzemeler sıvı bir sos kıvamına gelene kadar çalıştırın. Karışıma unları ve alfalfaları da ekledikten sonra makinenizi pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çalıştırın.

Karışımı 2 adet Sedona Kurutucu tepsisine, kendi özel yapışmaz kağıdının (triflex sheet) üzerine, offset spatula yardımıyla 4 mm inceliğinde tepsilerin kenarlarından 1 ⁄ 2 cm pay bırakarak dikdörtgen şeklinde yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 58 derecede 15 saat.

*Kurutma işleminin yarısında bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarından ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X