- 8 Ağustos 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme770
Ceyda Artun (@ceyda.artun) ile Defya mutfağında sizlere sağlıklı tarifler hazırladık. Ceyda Artun Hawos Taş Un Değirmeni ile sizlere Glutensiz Bakliyat Fettuccine ve Karnabahar Alfredo Sos hazırladı. Bu sağlıklı yemek tarifini çok seveceksiniz.
Glutensiz Bakliyat Fettuccine Hazırlanışı
Unlarınızı öncelikle elekten geçirin. Kuru malzemeleri, nişasta dışında geniş bir mayonez tenceresinde karıştırın. Ortasında bir çukur oluşturarak buraya yumurta ve yağınızı ekleyin. Yavaş yavaş çukura un alarak tüm malzemeyi kıvamlı bir hamur elde edene kadar 4-5 dakika kadar yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenme süresinin ardından çıkarın ve 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı kendi içinde açın ve arada bir tapioca nişastası serpin. Makarna makinesi kullanarak veya oklava ile istediğiniz inceliğe getirin (makine kullanıyorsanız ayar 5). Açtığınız hamuru fettuccine kalınlığında kesin (yaklaşık 6 mm). Yapışmaması için biraz nişasta serperek bir tepsiye alın ve sosunuzu hazırlayın.
Karnabahar Alfredo Hazırlanışı
3 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlarınızı kokusu çıkana kadar çevirin ve yıkayıp çiçeklerine ayırdığınız karnabaharınızı, sarımsaklarınızı, tuz ve karabiber ekleyin. Karnabaharlar tencerenin dibine yapışmaya başlayana kadar arada karıştırarak pişirin. Tencerenin dibine yapışmaya başlayınca karnabaharların yarı boyuna kadar su ekleyin ve kapağını kapatıp karnabaharlar tamamen pişene kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tüm malzemeyi Blendtec blender’inize alın ve pürüzsüz olana kadar çevirin.
Bir Araya Getirme
Büyük bir tencerede su kaynatın ve kaynamaya başlayınca deniz suyu tadına gelene kadar tuz ekleyin. Kaynayan suyunuza makarnanızı ekleyin ve 2 dakika boyunca (makarnalar yüzeye çıkana kadar) pişirin. Eş zamanalı olarak bir tencereye sosunuzu alın. Üzerine makarna pişme suyundan biraz ekleyin ve pişen makarnanızı doğrudan sos olan tencereye alarak pişmesini burada, sosla karıştırarak tamamlayın. Makarnanızı tabağınıza alın, üzerine toz peynirimsi, ince kıyılmış maydanoz, pembe karabiber ve zeytinyağı serperek servis edin.
Recipe Reviews