Anaokulu Kuru Yemiş Karışımı

  • Görüntüleme
    979

Hazırlanışı :

Bademlerin suyunu süzüp kabuğunu soyun ve kurulayıp bir kaseye alın. Sultani üzümün, cevizin, kajunun, fındığın ve kabak çekirdeğinin suyunu süzüp kağıt havluya alıp kurutun. Hepsini bir kaseye koyun.
Havucun kabuklarını soyacakla soyun ve kabuklarla aynı incelikte olacak şekilde havucu soyacakla soymaya devam edin. Şeritler halinde soyduğunuz havucu 1-1,5 cm’lik parçalar halinde kesin ve diğer malzemelere ekleyin. Elmaların çekirdekli kısmını çıkartın, kabuklarını soymayın. Tarifte kullandığımız kabak çekirdeği kalınlığında ve büyüklüğünde elmaları dilimleyin. Elmaları da aynı kaseye koyduktan sonra limon suyunu ekleyin. Balı ve baharatları silikon spatula kullanarak karışıma yedirin ve Sedona Kurutucu’nun özel yapışmaz kağıdının serili olduğu iki tepsiye karışımı pay edin.

Kurutma süresi ve derecesi:
Önce 65 derecede 4 saat sonra 58 derecede 18 saat kurutun.

*5-6 saat aralıklarla silikon spatula ile karışımı karıştırın.

Raw food kriterlerine göre kurutmak için:
Önce 65 derecede 2 saat sonra 48 derecede 22-24 saat arası kurutun.

5-6 saat aralıklarla karışımı silikon spatula ile karıştırın.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X