Badem Peynirli Patlıcan Sarma

  • Görüntüleme
    516

 

Yapılışı;
Fırını 220’ fan ayarına getirin.
Patlıcanları 0,5cm olacak şekilde kesin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip fırın tepsisine tek tek dizin. Patlıcanlar yumuşayana kadar, 25dk pişirin.
Sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Salçayı ekleyin. Baharatları ve domatesleri ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar, 10-15dk pişirin. Domatesleri kaşıkla bastırarak ezin ve fırın kabına alın.
Bademleri geceden suya koyun. Ertesi gün suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın. Kalan malzemelerle beraber blenderdan pürüzsüz kıvama gelene kadar geçirin.
Patlıcanlara badem peyniri sürün. Kişniş ya da maydonoz yaprağı ekleyip sarın. Domates sosun içine alın.
Fırını 180’ye düşürün. Domates sos fokurdayana kadar, 20dk, pişirin. Fesleğenle servis edin.

Malzemeler

Fırın Patlıcan

Domates Sos

Badem Peyniri

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X