- 19 Şubat 2024
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Beril Oymak
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme147
Evde kendi unlarımı @defyaailesi Fidibus Classic un değirmeni ile öğütmeye başladığımdan beri dışardan hazır un almaz oldum. Taze öğütülmüş unlarla hazırladığım hamurların kıvamları kesinlikle çok başka oluyor. Aklımda tuzlu bir galette hazırlamak vardı, hamura ekstra bir kıyırlık vermesi için tamamen yulaf kullanmaktansa karabuğday ile karıştırdım, sonuç hayal ettiğimden bile güzel oldu 🌱
Karabuğdaylı glutensiz galette hamuru
150gr çiğ karabuğday unu
100gr yulaf unu
150ml su
60ml zeytinyağı
1 çağ kaşığı tuz
Bal kabaklı iç harç
Küp küp kesilmiş 250gr Balkabağı
2-3 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birkaç yaprak taze adaçayı
2 avuç ıspanak
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı;
Hamur malzemelerini bir kasede karıştırın ve hamuru disk formuna getirin. Buzdolabında yarım saat bekletin.
Bal kabağı, havuç, zeytinyağı, tuz, karabiber ve adaçayını bir Kasede karıştırın. Fırın tepsisine yerleştirin. 220’de 20-25dk pişirin.
Soğanı zeytinyağında kavurun, pul biberi ve ıspanakları ekleyin. Ispanakların hacmi küçüle kadar soteleyin. Bal kabaklarını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamuru yuvarlak açın. Sebzeleri yerleştiriniz hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Üzerlerinden zeytinyağı gezdirin.
180’de 30 dk pişirin.
Yorum Yap