Bir İtalyan Esintisi | Etsiz Carpaccio Nasıl Yapılır?(Karpuz Carpaccio)

etsiz carpaccio
  • Görüntüleme
    684

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere bir et muadili olan “Karpuz Carpaccio” hazırladık. Ceyda Artun’un Lurch Vario Mandolin Doğrayıcı, Blendtec 575 ve Twister Hazne ile hazırladığı bu harika tarife bayılacaksınız!

 

Yapılışı: Karpuzumuzu mümkün olduğunca düz kenarlara sahip dikdörtgenler şeklinde kesiyor ve iri çekirdekleri çıkarıyoruz. Ardından tavamızı yağlıyor ve ısındığında dilimlediğimiz karpuzları tavaya alıyoruz. Her iki tarafı da rengi dönene kadar 3-4 dakika pişiriyoruz. Pişen karpuzlarımızı bir tabağa alarak soğumaya bırakıyoruz. Elle tutulabilecek bir ısıya geldiğinde Lurch Mandolin Doğrayıcıyı kullanarak ince ince doğruyoruz. Bu sırada roka salatamızın sosunu hazırlamaya geçiyoruz. Balzamik sirke, tuz ve agaveyi Blendtec Blendır’ın Twister Hazne’sine alıyoruz. 5. Hızda karıştırırken zeytinyağımızı yukarıdan yavaş yavaş sosumuza ekliyoruz. Sosumuzu büyükçe bir kaseye alıp rokalarla karıştırıyoruz. Rokalara zarar vermemek için kaseyi sallayarak karıştırabiliriz. Bütün hazırladığımız parçaları bir araya getirmek için servis tabağımızın tabanına bir fırça ile fesleğenli yağımızdan sürüyoruz. Üzerine karpuz carpacciolarımızı diziyoruz. Carpacciomuzu daha lezzetli ve renkli bir hale getirmek için roka salatası, parmesan yaprakları, tuz ve karabiber ile süslüyoruz. 3 farklı noktaya bir çay kaşığı ile badem ricotta da eklemeyi unutmuyoruz. Son olarak da tekrar üzerine fesleğenli yağ gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz.

 

Afiyet olsun!

Malzemeler

Roka Salatası

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X