Bir Nevi Pestil

  • Görüntüleme
    433

Elmaları limon, hafif tarçın, meyve şekeri ve yaban mersini ile tatlandırdım, renklendirin. Hem
kıvam hem de çıtırlık eklemesi için de chia tohumları ekleyin. Tüm malzemelerimi Blendtec
Blenderdan geçirdikten sonra Sedona Kurutucu kağıtlarına serin ve 55 derecede 1 akşam
kurumaya bırakın.
Tarif ile ilgili ipuçlarına:
– Elmalarınızı soyarken içerisine limon sıktığınız bir kase suyu yanınızda tutmayı unutmayın.
Böylece elmalarınız içerisinde kararmayacaktır.
– Elmaları neredeyse pişecekleri kadar ısınana kadar blenderdan geçirirseniz çok daha dengeli ve
yumuşak bir tat ve kıvam elde edeceksiniz. Bunun için Blendtec çorba yapma ayarını da
kullanabilirsiniz.
– Elmaların çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklamayı unutmayın.
– Limonu benim gibi kabuğu ile kullanmayı tercih edebilirsiniz. Hafif bir acılık katacaktır. Ben bu
kadar tatlı bir tarifte o acılıktan çok hoşlanıyorum. Ama çekirdeğini ve ortadaki kısmını çıkarmayı
unutmayın.
– Chia tohumu eklemek istemezseniz başta eklediğim suyu tariften atarak kıvamlı bir püre elde
edebilirsiniz.
– Bu tarifi istediğiniz tüm meyve ve sebzeler için uygulayabilirsiniz.
– Ben şeritler halinde saklamayı seviyorum. Be şekilde hem yemesi çok keyifli oluyor hem başka
tatlıların üzerine de yerleştirebiliyorum.
– 2 yüzeyi de aynı gözüksün isterseniz kuruma süresinin ortasında pestilinizi çevirebilirsiniz.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X