BİYE (Biberiyeli Yeşil Elma) Pestili

  • Görüntüleme
    1.034

Hazırlanışı:

Bu pestilde, yeşil elmanın kendine özgü mayhoşluğu pestile yansısın diye tatlandırıcı oranını %10 olarak bırakmayı uygun bulduk, ancak dilerseniz ikinci denemenizde bu oranı yükseltebilirsiniz. Elma okside olmaya çok müsait olduğu için bu tarifte hızımızdan ödün vermeden çalışmalıyız.

Elmaları soyup işaret parmağınızın bir boğumu büyüklüğünde doğrayın. Biberiyelerle birlikte içine ince bir limon dilimi attığınız kaynar suda 4 dakika boyunca haşlayın. Bol buzlu su dolu bir kaseye alıp elmaları ve biberiyeleri şoklayın. Elmaları kurutmak için kağıt havlunun üzerine alın ve bu sırada biberiyelerden sadece 10 yaprağı püre yaparken kullanmak için saplarından ayırın.

Şokladığınız elmaları tartın, bizim ölçümüzde şoklanan elmalar 670 gr kadar gelmişti. Blender’ınıza elmaları, 10 yaprak biberiyeyi ve 67 gr balı koyup püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam için pürenizi süzgeçten geçirin. Karışımı, Sedona Kurutucu’nun yapışmaz kağıdının serili olduğu iki tepsiye offset spatula ile kenarlarda 1 ⁄ 2 cm pay bırakacak şekilde ve 1/2 cm kalınlığında yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 3 saat ve 58 derecede 14 saat.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X