Çiyalı Çilek Pestili

  • Görüntüleme
    26

Hazırlanışı:

Çiya tohumunun üstüne 40 gr su ekleyerek jöle kıvamına gelmesi için 1 saat bekletin. Çileklerin saplarını çıkartıp ikiye böldükten sonra 2 dakika boyunca kaynar suda pişirip bol buzlu suyla şoklayın. Daha sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla sudan kurtulun.
Bu işlemden sonra 1/2 kg kadar gelecek olan çilekleri, 50 gr bal ve jöle kıvamına gelmiş chia tohumları ile birlikte blendera atıp homojen bir kıvama gelene dek karıştırın.

Karışımı Sedona Combo’nun özel kurutma kağıdının (triflex sheet) serili olduğu tepsiye, kenarlardan pay bırakarak 1⁄2 cm kalınlığında yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 55 derecede 14 saat

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X