Domatesli Havuçlu Wrap

  • Görüntüleme
    86

Hazırlanışı :

Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdekli kısmı çıkardıktan sonra fazla suyu almak için kağıt havlu ile silin. Havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz sapının sadece sap kısmından alarak 1/2cm büyüklüğünde doğrayın. Kekikleri yapraklarına ayırın. Soğanın kabuğunu soyup 6-8 parça olacak şekilde doğrayın. Sarımsağın kabuğunu soyun. Blender’ınızın baharat haznesine keten tohumunu üzerine 75 gr su ilave ederek keten tohumu jöle halini alana kadar çekin.

Bütün malzemeleri Blender’ınıza koyup karışım püre kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı 2 adet Sedona Kurutucu tepsisine, kendi kurutma kağıdının üzerine (triflex sheet), offset spatula yardımıyla 1/2 cm kalınlıkta tepsilerin kenarlarından 1/2 cm pay bırakarak dikdörtgen şeklinde yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 58 derecede 16 saat.

*Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün ve karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X