Ege Bar

  • Görüntüleme
    516

Hazırlanışı :

Çiya tohumunun üzerine 105 gr su koyarak jöle kıvamını alması için
1 saat bekletin. Kaju ve suyu blenderınızın baharat öğütme haznesinde karıştırın, posasıyla birlikte kullanacağımız için süzmeyin. Bademlerin kabuğunu soyun. İncirlerin kabuğunu soyun, 4 parçaya bölün. Şeftalinin kabuklarını soyup doğrayın.

Bütün malzemeyi blenderınızda homojen bir kıvama gelene dek karıştırın. Karışımı Sedona Kurutucu’nun kendi yapışmaz kağıdını serdiğiniz bir tepsiye pay edin. Tatlıların hacimli yapısından ötürü daha evvel de belirttiğimiz gibi kuruturken birkaç aşamadan geçirmek daha iyi sonuçlar almamızı sağlıyor.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 4 saat ve 55 derecede 16 saat.

Raw food kriterlerine göre pişirmek için:
65 derecede 2 saat ve 48 derecede 20 saat.

İlk sekiz saatten sonra tepsiyi kurutucudan alın, önceden hazırlayacağınız Sedona Kurutucu yapışmaz kağıt serili bir tepsiyi karışımın üstüne koyarak hızlıca altını üstüne getirin ve vakit kaybetmeden tekrar kurutucuya koyun. 3 saat sonra bütün parçayı tepsiyle aynı büyüklükte keseceğiniz bir yağlı kağıdın üstüne yine ters düz ederek alın.

Yağlı kağıdın üstünde cetvel ve bıçakla tatlınızı dikdörtgen ya da kare parçalara bölün. Kesim işlemini tamamlayıp barı tekrar Sedona Kurutucu’nun kendi kağıdına dizip kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X