Elma Suyuyla Pişmiş Ayva Tatlısı

  • Görüntüleme
    310

Elma Suyu ile Pişmiş Ayva Tatlısı

Yapılışı;
Ayvaları alacak kadar büyük bir kaseye su doldurun ve içine 1 limonun suyunu sıkıp limonu da içine atın. Ayvaların kabuklarını soyun ve 2’ye bölün. İç sert kısımlarını çıkarın. Çekirdeklerini keselerinden çıkarıp bir kenara ayırın. İsterseniz ayvaların düz durması için altından Biraz kesebilirsiniz. Ayvaları kararmamaları için limonlu suyun içine alın. Elmaların suyunu sıkın.
Geniş bir tencerenin tabanına ayva kabuklarını yerleştirin. Ayvaları kabukların üstüne koyun. Baharatları, ayva çekirdeklerini ve elma suyunu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca en kısığa alın ve kapağını kapatın. Arada kaşıkla suyunu ayvaların üzerinde gezdirerek 1-1,5 saat pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kaju kreması için kajuları en az 2 saat suyun içinde bekletin. Suyunu süzün ve kalan malzemelerle blendere alın, pürüzsüz kıvama getirin. Ayvayı tabağa alın, kalan şerbetini üzerinde gezdirin ve kremayla süsleyerek servis edin. Üzerine lime rendesi ekleyince çok güzel oluyor 🌱

Malzemeler

Elma Suyuyla Pişmiş Ayva Tatlısı

Limonlu Kaju Kreması

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X