Enfes Karamelli Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

  • Görüntüleme
    506

Lezzetli ve pratik tariflerde bu hafta Ceyda Artun, Defya mutfağında sizler için Tribest Sedona Supreme Meyve Ve Sebze Kurutma Makinesi kullanarak sağlıklı karamelli patlamış mısır tarifi hazırladı. Bu enfes atıştırmalığa bayılacaksınız!

Patlamış Mısır Hazırlanışı: Geniş, kapaklı bir tencereye hindistan cevizi yağını alın ve ısıtın. İçerisine bir adet mısır tanesi atın ve patlarsa kalan mısırı da atın. Kapağını kapalı tutun. Yanmaması için sık aralıklar ile tencereyi sallayın. Buharın patlamış mısırlarınızı yumuşatmaması için arada bir kapağı dikkatlice aralayarak buharın çıkmasına izin verin.

Pekmez Karamel Hazırlanışı: Pekmezi bir sos tenceresine alın ve şurup kıvamı alana kadar birkaç dakika kaynatın. Isıdan alın ve kalan malzemeleri ekleyin. İyice karıştırın.

Karamel patlamış mısır hazırlanışı: Karameli sıcak haldeyken patlamış mısırın üzerine dökün ve karıştırın. Sedona kurutucunuzun tepsilerine serin. 65 derecede 4 saat 45 derecede 8 saat kurutun. Hava almayan bir kavanozda 10 gün saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Malzemeler

Patlamış mısır

Pekmez Karamel

Karamel patlamış mısır

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X