- 13 Aralık 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme619
Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere ara öğünlerinizi şenlendirebilecek bir havuç kraker ve kaju yoğurt sosu hazırladık. Ceyda Artun’un Slowstar Soğuk Sıkım Meyve Ve Sebze Sıkacağı, Blendtec Designer 650 ve Sedona Supreme Kurutucu ile hazırladığı bu doyurucu ara öğüne bayılacaksınız!
Yapılışı: Havuç posasını hazırladıktan sonra hamurumuzu yapmak için gerekn tüm malzemeleri karıştırın. Tüm malzemeler birbirini tutacak kıvama geldikten sonra bir yağlı kağıdın üzerine hamurumuzun yarısını koyuyoruz. Ardından üzerine bir yağlı kağıt daha yerleştirip hamurumuzu merdane ile incecik açıyoruz. Açmayı bitirdikten sonra üstteki yağlı kağıdı ayırıyoruz ve hamurumuzu bir tepsiye alıyoruz. Sedona Kurutucu ile 50-55°C’de 8 saat kurutuyoruz. Hazır olduğunda elimizle kırarak servis edebiliriz. * Tazeliğini ve çıtırlığını uzun süre koruyabilmesi için krakerlerinizi hava almayan bir kavanozda saklayınız. Kaju yoğurt sosumuzun yapımı için tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.
Kaju Yoğurdu Yapılışı: 1 kap kajuyu 8 saat suda bekletiyoruz. Suyunu süzüp yıkadıktan sonra kajularımızı 1 kap su ile pürüzsüz olana kadar Blendtec Blender’dan geçiriyoruz. Probiotik kapsülleri de ekleyip bir tur daha karıştırıyoruz. Burada karışımımızın ısısının artmaması için süreyi kısa tutmamız önemli. Hazırladığımız yoğurdu cam bir kâseye alıyoruz ve Brod and Taylor Fermentasyon Ünitesi’nde 34°C’de 24-48 saat fermente ediyoruz. Sürenin sonunda yoğurdumuzu soğuması için buzdolabına alıyoruz.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap