Fındıklı Ayva ve Trabzon Hurması Pestili

  • Görüntüleme
    35


Trabzon hurmasını neden kurutuyoruz, nasıl kurutuyoruz:

Kış mevsiminin en güzel sürprizlerinden biri olan trabzon hurmasını taze yediğimizde damakta bıraktığı kekremsi tadı kurutulduğunda geçiyor. Bu sebeple kurutmayı uygun buluyoruz. Henüz olgunlaşmamış sert hurmaların kabuğunu soyup 3-4 milim kalınlığında dilimleyip, çekirdeklerini çıkartıp, yapışmaz kağıt sermediğimiz tepsilere yayıp, 48 derecede 14-16 saat kadar kurutuyoruz.

 

Hazırlanışı

Blenderınızın kullanacağınız haznesine öncelikle suyu koyun. Ayvaların kabuğunu soyup doğrayın, hazneye ekleyin. Daha önceden kurutmuş olduğunuz trabzon hurmalarını da doğrayarak blenderınıza ekleyin. Fındık dışında kalan bütün malzemeyi blendera koyup karışım homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın ve en son fındığı koyup irili ufaklı kalsın diye sadece 4 saniye kadar blenderınızı çalıştırın.

 

Karışımı Sedona kurutucunun özel yapışmaz kağıdının serili olduğu 2 tepsiye yayıp 65 derecede 2 saat 48 derecede 16 saat kurutun. Kurutma aşamasının sonlarına doğru 10-12 saat geçtikten sonra pestili yapışmaz kağıda sermek üzere tersini çevirin.

 


Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X