- 7 Nisan 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme246
Fırında sebze pişirirken bir kaç püf nokta var:
– Sebzelerin doğrandıktan sonra sularını iyice kurulayın.
– 1-2 yemek kaşığı patates veya mısır nişastası ile karıştırın.
– Baharat ve tuz ekleyecekseniz onları da bu aşamadan ekleyebilirsiniz.
– Sakın çok yağlamayın, yoksa sebzeleriniz yumuşamaya başlar.
– Önceden 205 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
– Fırınınızın eşit pişirmediğini düşünüyorsanız arada tepsinizi çevirin.
– Sebzelerinizi eşit boylarda doğrayın. (bu noktada @defyaailesi Lurch kabus tam bir hayat kurtarıcı)
– Tepsinizde sebzeleriniz birbirine temas etmeden yerleşsin.
– Yanına güzel bir sos yapmayı atlamayın =) (ben bu sefer tahin, taze nane, limon, ve tuzu blenderımda buz koyarak karıştırdım. Böylece hem serin hem de nanelerimin yemyeşil kaldığı bir sos elde ettim.)
Yorum Yap