Fırında Turp

  • Görüntüleme
    162

Fırında sebze pişirirken bir kaç püf nokta var:
– Sebzelerin doğrandıktan sonra sularını iyice kurulayın.
– 1-2 yemek kaşığı patates veya mısır nişastası ile karıştırın.
– Baharat ve tuz ekleyecekseniz onları da bu aşamadan ekleyebilirsiniz.
– Sakın çok yağlamayın, yoksa sebzeleriniz yumuşamaya başlar.
– Önceden 205 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
– Fırınınızın eşit pişirmediğini düşünüyorsanız arada tepsinizi çevirin.
– Sebzelerinizi eşit boylarda doğrayın. (bu noktada @defyaailesi Lurch kabus tam bir hayat kurtarıcı)
– Tepsinizde sebzeleriniz birbirine temas etmeden yerleşsin.
– Yanına güzel bir sos yapmayı atlamayın =) (ben bu sefer tahin, taze nane, limon, ve tuzu blenderımda buz koyarak karıştırdım. Böylece hem serin hem de nanelerimin yemyeşil kaldığı bir sos elde ettim.)

Malzemeler

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X