- 15 Kasım 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme655
Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere glütensiz bir sandviç ekmeği hazırladık. Ceyda Artun’un Hawos Taş Değirmeni, Blendtec 650 ve Blendtec Wildside Hazne ile hazırladığı bu harika lezzetlere bayılacaksınız!
Yapılışı: Glütensiz un karışımımızı hazırlamak için esmer pirinç, nohut ve darıyı Hawos Taş Değirmeni’mizi birinci ayarda kullanarak un haline getiriyoruz ve kalan malzemeleri ile karıştırıyoruz. Ardından glütensiz ekmeğimizi hazırlamak için içecek, şeker, maya ve zeytinyağını Blendtec Wildside Hazne’mizin beşinci hızında 1 dakika kadar karıştırıyoruz ve 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Sürenin sonunda mayanın kabarmış olduğunu görüyoruz. Daha sonra un karışımımızı, karnıyarık otu, badem unu ve tuzu da karıştırıyoruz. Kuru malzemelerin tezgaha yayarak ortasında bir oyuk oluşturuyoruz ve üzerine mayamızı ekliyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak tüm hamuru bir araya getiriyoruz. Ardından da 3-4 dakika, hamurumuz homojen bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Gerektiğinde ellerimizi unlayabiliriz. Hamurumuzu cam bir kaseye alıp ve üzerini tülbent ile örterek 37°C’ye ayarladığımız Brod and Taylor Fermantasyon Ünitesine yerleştiriyoruz ve hamurumuzu 1 saat fermante olmaya bırakıyoruz. Kabaran hamurumuzun havasını indirmeden yağladığımız bir kalıba alıyoruz. Ekmeğimizi 205°C’ye ayarladığımız fırınımıza alıyoruz. 1 saatte bir ortasına batıracağımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun!
Yorum Yap