- 7 Nisan 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
![](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2023/04/filizmercu-scaled.jpg)
-
Görüntüleme339
Mercimeklerinizi 1 gece suda bekletin, böylece aktive olsunlar. Yağda sebzelerinizi, suda beklemiş mercimeklerinizi, baharatlarınızı kavurun. Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin. Havuçlar piştiğinde hazırsınız demektir. Karışımınızı ezin, ve dehidratör tepsinize yayın. 55-65 der4ece aralığında 1 gece kurutun. Ertesi gün cips gibi olduğunu göreceksiniz. Bu haliyle de şahane =)
Kuruyan karışımınızı blendera alın, içerisine nişasta ve kalan malzemeleri ekleyin. Kendi favori baharatlarınız için de doğru zaman…
Kavanozlayın ve 6-7 ay iç rahatlığı ile rafınızda saklayın.
2 kap suya 3 yemek kaşığı ekleyip kaynadıktan sonra 3 dakika pişirin. Üzerine limon, yağ… hazırız
Malzemeler
Malzemeler
Bunlar da hoşunuza gidebilir
![Buğday Çimi Suyu](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-2-260x286.jpg)
![Ekşi Mayalı Ekmek](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/snapinsta-260x286.jpg)
![Besleyici Kış Çorbası](https://tarif.defya.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/WhatsApp-Gorsel-2024-01-15-saat-11.04.18_da93e7da-260x286.jpg)
Yorum Yap