Hindistan Cevizi Cipsi Nasıl Yapılır?

hindistan cevizi cipsi tarifi
  • Görüntüleme
    568

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere “Hindistan Cevizi Cipsi” hazırladık. Ceyda Artun‘un Lurch Vario Mandolin Doğrayıcı ve Sedona Supreme Kurutucu ile hazırladığı bu harika tarife bayılacaksınız!

 

Yapılışı: İlk olarak hindistan cevizimize delikler delip suyunu boşaltıyoruz. Ardınsan bir çekiç yardımıyla vurarak cevizimizi kırıyor ve kabuğundan ayırıyoruz. Yemeğe hazır haldeki hindistan cevizini Lurch Mandolin Doğrayıcı kullanarak ince ince dilimliyoruz. Daha sonra 1 kabuk tarçını biraz kavurun ve kokusunu çıkarıyoruz. Hindistan cevizleriniz üzerine rendeliyoruz. Hindistan cevizi dilimlerimizi biraz daha tatlandırmak için üzerine agave de ekleyip karıştırıyoruz. Karışımımızı kurutucumuzun yapışmaz kağıtlarına seriyor ve 55 derecede 1 gece kurutuyoruz. Cipslerimizi hava almayan bir kavanozda saklayabiliriz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

Hindistan Cevizi Cipsi

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X