Kabaklı Wrap

  • Görüntüleme
    39

Hazırlanışı :

Kabakları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve soymadan, uzunlamasına 4 eşit parçaya bölün ve çekirdekli kısımlarını kesin. Pazıların saplarını ucundan kesip yıkayın ve salata kurutucuda kurutun. Dereotunu yıkayıp salata kurutucuda kurutun. Maydanozu yıkayıp salata kurutucuda kurutun. Keten tohumunu üzerine koyacağınız

120 gr su ile birlikte blender’ınızın baharat haznesinde jöle kıvamına gelene kadar çekin.

Bütün malzemeyi blender’ınıza koyup homojen bir kıvam elde edene kadar çekin. Karışımı 2 adet Sedona Kurutucu tepsisine, kendi kurutma kağıdının üzerine, offset spatula yardımıyla eşit kalınlıkta
(4 mm) tepsilerin kenarlarından 1/2 santim pay bırakarak dikdörtgen şeklinde yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 58 derecede 16 saat.

*Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün ve karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X