Kaju Kremalı Karnabahar Popcorn (Patlamış Mısır)

  • Görüntüleme
    432


Revna Çakır’ın (@revnasarigul)  Defya mutfağında hazırladığı Kaju Kremalı Karnabahar Popcorn tarifi sizlerle. Bu lezzetli ve sağlıklı atıştırmalık tarifini çok seveceksiniz.

 

Hazırlanışı:

  1. Karnabaharı parçalara ayırıyoruz. Bu noktada çok küçük parçalara ayrılmaması önemli.
  2. Ayırdığımız karnabaharları kâseye alıp üzerine sırasıyla zeytinyağı ve kaju baharatı ekleyip harmanlıyoruz.
  3. Daha sonra Sedona Supreme tepsinin üzerine yerleştirdiğimiz kurutma tepsi örtüsünün eşit bir şekilde hazırladığımız karnabaharları diziyoruz.
  4. Sedona Supreme’de 55cde 5 saat boyunca kurutuyoruz.

 

Kaju kreması için;

  1. Bir gece önceden suda beklettiğimiz kajuları Blendtec Twister hazneye alıyoruz.
  2. Daha sonra üzerine kaju baharatı ve besi mayasını ekliyoruz.
  3. Malzemelerimizi Blendtec Twister Hazne ile istediğimiz kıvamı rahatlıkla elde edebiliyoruz fakat blend edereken kıvam alana kadar su ekliyoruz. İşlem süresince daha iyi bir sonuç almak için Twister hazneyi bıçakların tersine döndürmeyi unutmayın.

 

Afiyet Olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X