Karalahana Cipsi

  • Görüntüleme
    436

Hazırlanışı :

Chia tohumunun üzerine 45 gr su koyun ve jöleleşmesi için bir saat bekletin. Karalahanaları yıkayıp salata kurutucuda kurutun ve kabaca doğrayın. Cevizlerin suyunu süzün. Sarımsağın kabuğunu soyun. Bütün malzemeleri blender’ınızın orta boy haznesine koyun ve karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışım hazır olduktan sonra bir tepsiye kenarlardan birer santim pay bırakarak 3 mm kalınlığında yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 3 saat, 58 derecede 10 saat.

*Kurutma işleminin yarısında tepsideki malzemenizi ters yüz edin.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 14 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle ya da bir mutfak makası ile dikdörtgen veya karelere ayırıp offset spatula ile tersini çevirdiğiniz krakerleri bu şekilde kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X