Kinoa Cipsi Tarifi

Kinoa Cipsi
  • Görüntüleme
    13

Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere atıştırma vakitlerinize lezzet katacak kinoa cipsi hazırladık. Ceyda Artun‘un Blendtec 650s, Wildside Hazne ve Sedona Supreme Dehidratör ile hazırladığı bu harika cipse bayılacaksınız!

Yapılışı: Keten tohumunu su ile karıştırıyor ve 15-20 dakika şişene kadar bekletiyoruz. Daha sonra susam dışındaki tüm malzemelerimizi Blendtec Twister Hazne’de homojen bir hamur olana kadar karıştırıyoruz. Hamurumuzu bir kaseye alıyor ve üzerine susam ekliyoruz. Karışımımızdan bir kap alıyor ve Sedona Kurutucu kağıtlarının ortasına yerleştiriyoruz. Ardından üzerine bir yağlı kağıt koyuyor ve merdane yardımıyla ince bir şerit elde edene kadar açıyoruz. Karışımı 65°C’de 8 saat kadar kurutuyoruz. Şekil vermek istiyorsak kurutma işlemi başladıktan 3-4 saat sonra bıçak ile izler yaparak şekil verebiliriz.

Afiyet olsun!

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X