Mantar Bolognese

  • Görüntüleme
    281

Tüm sebzeleri ve cevizi tek tek Musli maket kullanarak incecik hale getirin. Mantar miktarı diler sebzelerin 3 katı kadar olmalı çünkü pişince oldukça azalacak. Tencerenizde zeytinyağını ısıtın ve en alta soğanlar gelecek şekilde sebzelerinizi dökün. Mantarlar yarı yarıya azalana ve renk almaya başlayana kadar kavurun. 2 kaşık salça ekleyin, biraz şeker de ekleyebilirsiniz, karıştırın ve sirke ile deglaze edin. Domates püresi, sebze suyu ve aromatiklerini de ekleyip 2-3 saat kısık ateşte pişirin. Uzun pişme süresine sahip olduğu için ben büyük porsiyonlar halinde yapıp kavanozluyorum. Spagetti ile, lazanya ile kullanmanıza hazır bitki temelli bolognese elinizin altında olmuş oluyor.

 

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X