Mantar Domates Wrap

  • Görüntüleme
    44

Hazırlanışı :

25 gr chia tohumunun üzerine 75 gr su ekleyip jöle haline gelmesi için bekletin. Mantar süngersi yapısıyla çok su emdiği için yıkamak yerine silinerek temizlenmesi gereken bir malzemedir. Kestane mantarı ve kültür mantarını limonlu suya batırılmış ve suyu sıkılmış nemli kağıt havluyla toz alır gibi temizleyin. Mantarlarınız 4’e bölüp bir kaseye alın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra çekirdekli kısımları çıkartın ve fazla suyu almak için kağıt havlu ile silin. Sarımsağın kabuğunu soyun. Soğanı soyup 6 parçaya ayırın.

Bütün malzemeyi blender’ınızın büyük haznesine koyun ve püre haline gelene kadar karıştırın. Sedona Kurutucu’nun üstüne kendi özel yapışmaz kağıdı serili olarak 2 tepsiye offset spatula yardımıyla eşit kalınlıkta (4 mm) tepsilerin kenarlarından birer santim pay bırakarak dikdörtgen şeklinde yayın.

Kurutma süresi ve derecesi:
65 derecede 2 saat ve 58 derecede 14 saat.

Raw food kriterlerine uygun kurutmak için:
Kurutucunuzu 65 derecede 2 saat ve 48 derecede 18 saat olarak ayarlayın. Kurutma işleminin yarısına geldiğinizde bıçağın arka yüzüyle karışımın kısa kenarının ve tam ortasından 2’ye bölün. 2 saat sonra karışımları offset spatula ile kaldırıp diğer yüzü yukarıya gelecek şekilde kurutmaya devam edin.

Malzemeler

    Bunlar da hoşunuza gidebilir

    Yorum Yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    X