- 15 Kasım 2021
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme493
Ceyda Artun ile Defya mutfağında sizlere mantar pate ve lezzetine doyamayacağınız kayısı salatası hazırladık. Ceyda Artun‘un Blendtec 650s, Wildside Hazne, Sedona Supreme Dehidratör, Lurch Mandolin Doğrayıcı ve Tribest Slowstar Soğuk Sıkım Meyve ve Sebze Sıkacağı ile hazırladığı bu harika lezzetlere bayılacaksınız!
Yapılışı: İnce ince doğradığımız kültür mantarlarını dehidratörde 12 saat kadar kurutuyoruz. Kuruyan mantarları Blendtechin içine alıyor ve toz kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Kurumuş Shitake mantarlarını 1 saat kadar kaynar suyun içinde bekletiyoruz. Suyunu saklıyoruz.
Agar dışındaki bütün malzemeleri Blendtech wildside hazne kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çeviriyoruz. Dönmediği noktada mantar suyundan ekleyebiliriz. Karışım sorunsuz bir şekilde çevrilebilecek kıvama geldiğinde Blendtechin çorba yapma programını üç kez üst üste çalıştırıyoruz. Bu, karışımımızın agarı aktive edecek sıcaklığa ulaşmasını sağlayacaktır. Bu işlem sonrasında agarı da ekleyerek 30-40 saniye kadar yüksek hızda çeviriyoruz. Karışımımızı bir kabın içine alıp 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Slow Star meyve ve sebze sıkacağında zencefilin suyunu sıkıyoruz. Büyük bir karıştırma kabında elma sirkesi, zeytinyağı ve zencefil suyunu homojen bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz. Biberiyeleri ve kavurduğumuz hardal tohumlarını da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Verevine kestiğimiz kayısıları hazırladığımız sosa ekleyip buzdolabında 1 saat kadar marine ediyoruz.
Mantar pateyi, kalıbı ters çevirerek ahşap bir peynir tabağı üzerine yerleştiriyoruz. Yanına tadını tamamlayıcı kayısı salatası ve önceden hazırladığımız kinoa krakerleri ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Yorum Yap