- 16 Mart 2022
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ceyda Artun
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme537
Ceyda Artun, Defya mutfağında sizler için önce Hawos Oktagon Un Değirmeninde Sağlıklı Mısır Polenta hazırladı sonrasında mısır polenta ve kış sebzeleriyle sizlere leziz bir yemek yaptı.
Mısır Polenta Yapılışı: Tane mısırlarınızı Hawos Taş Değirmen kullanarak 3. ayarda öğütün. (Mısırların hepsini tek sefer de içerisine koymayın, azar azar ekleyin) 240 gr mısır unu için bir tencereye 6 bardak içme suyu alın ve kaynatın. Su kaynamaya başlayınca bir çırpıcı ile suyu çırparken mısır ununuzu içerisine dökmeye başlayın. Altını en kısığa alın arada bir çırparak 1 – 1 buçuk saat kadar (kıvamı bir kaşık üzerinde kalacak hale gelene kadar) pişirin. Arzu ettiğiniz kıvama gelince içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı ekleyi. Tuz, karabiber ve parmesan peyniri veya bitki temelli opsiyon için “Toz peynirimsi” ile çeşnilendirin
Sebzelerin Hazırlanışı: Fırını 205 dereceye ısıtın. Bir yağlı kağıdın içerisine soyup dörde böldüğünüz pancarları, 3 diş sarımsağı, 2 yemek kaşığı balzamik sirkeyi, 1 dal adaçayını, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Yağlı kağıdı alüminyum folyonun içerisine yerleştirin ve hava almayacak şekilde kapatıp fırına atın. Tüm pancarlar yumuşayana kadar 40 dakika pişirin. Bir fırın tepsisine ince ağaçlar şeklinde dilimlediğiniz brokoliyi ve havuçları yerleştirin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile çeşnilendirip fırına atın. 20 dakika kadar pişirin. Soyup yarıya böldüğünüz arpacık soğanlarınızı zeytinyağını ısıttığınız bir tavada alt tarafları tavaya değecek şekilde karamelize olana kadar pişirin. Alt yüzeyleri iyice kızarınca tavaya 1 yemek kaşığı elma sirkesi dökün ve soğanları çevirin. Üzerine esmer şeker ilave edip tamamı kızıl bir renk alana kadar pişirin.
Karalahana Pesto Hazırlanışı: 1 tencerede su kaynatın ve bir kapta buzlu su hazırlayın. Karalahanalarınızı kaynar suya atın 2 dakika kadar pişirin ve bir kevgir yardımıyla çıkarıp buzlu suya alın. Buzlu suda 15-20 saniye tuttuktan sonra bir kurulama bezi ile biraz kurulayın. Kajularınızı bir tavada kavurun. Şoklanmış karalahanalarınızı zeytinyağı dışındaki malzemeler ile Blendtec Hazneye yerleştirin ve smoothie yapma ayarını seçerek çalıştırın. Zeytinyağını yukarıdan yavaş yavaş karışımınıza ekleyin. Kapalı bir kavanozda buzdolabınızda 4-5 gün saklayabilirsiniz.
Toz peynirimsi Hazırlanışı: Her şeyi Blendtec Twister Haznede 10 saniye kadar çevir. Kavanozda 1 ay saklayabilirsiniz.
Bir araya getirme: Polenta, Sebzeler, Karalahana pesto, sıcak haldeki polentayı bir tabağa alın ve kaşığınızın arkası ile ortasında biraz derinlik yaratın. Zeytinyağını ısıttığınız bir tavada brokoli ve havuçlarınızı adaçayı ile birlikte ısıtın. Ve polentanın ortasına dizin. Aynı tavaya biraz daha zeytinyağı ekleyerek 4 yemek kaşığı karalahana pestoyu ısıtın ve polentayı üzerine dökün. Kalan sebzeleri yerleştirin, ve servis edin.
Afiyet olsun!
Yorum Yap